2024. április 26. - Ervin

Szeptember 30-ig láthatjuk az inka kincseket

Három héttel tovább, szeptember 30-ig látható a Szépművészeti Múzeum "...és akkor megérkeztek az inkák" című kiállítása. A tárlatot eredetileg szeptember 9-ig látogathatták volna az érdeklődők, de olyan népszerű, hogy a múzeum kezdeményezte a kölcsönző in
2007. szeptember 3. hétfő 11:41 - Hírextra
A spanyol hódítás előtti Peru kincseit a májusi megnyitás óta több mint 120 ezren látták - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a múzeum kommunikációs osztályvezető-helyettese.

Lévay Zoltán elmondta: a kiállítás meghosszabbításához perui, spanyol, német és magyar gyűjtemények engedélyét kellett megszerezni. Ez nem volt nehéz, a múzeumok egy hónap alatt válaszoltak a Szépművészeti megkeresésére, így a tárlat három héttel tovább maradhat Budapesten - tette hozzá.

A Szépművészeti Múzeum kiállításán több mint háromszáz tárgyat, köztük aranyból, ezüstből készült ötvösmunkákat, kerámiákat mutatnak be. Ez a legátfogóbb tárlat, melyet ebben a témában Magyarországon valaha rendeztek.

Az inka kiállítást eddig 120 ezren látták. Az elmúlt két hét alatt 20 ezren voltak kíváncsiak rá. Arra a kérdésre, hogy szeptember végéig összesen hány látogatóra számítanak, az intézmény kommunikációs osztályvezető-helyettese elmondta: szeretnék, ha 150 ezres nézőszámmal zárna a kiállítás.

A Szépművészeti Múzeum ebben az évben már több mint félmillió látogatót fogadott, így idén várhatóan többen látogatják majd az intézményt, mint tavaly. 2006-ban 611 ezren voltak kíváncsiak a múzeum kiállításira, ami az eddigi legmagasabb látogatói szám volt az intézmény történetében.

A Szépművészeti Múzeumban szeptember 7-én Mantegnától Hogarthig: a rézmetszés négy évszázadának virtuózai címmel nyílik kiállítás, októbertől pedig a Varázslatos különc - Friedensreich Hundertwasser művészete valamint a Picasso, Klee, Kandinszkij című tárlat látható majd - tájékoztatott Lévay Zoltán.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását