2024. április 25. - Márk

Magyar Szenior Otthon Stockholmban

Több éves szervezőmunka eredményeként a közelmúltban - Skandináviában egyedülálló vállalkozásként - Magyar Szenior Otthon nyílt Stockholmban. Az otthonban két emeleten összesen 18 lakás található, amelyekbe első lépésben öt idős magyar költözött.
2008. április 21. hétfő 13:36 - Hírextra

Közülük kettőnek az otthont megszervező Ungerskt Seniorboende AB magyar nyelven beszélő házi gondozókat is talált.

A lakók mindegyike saját kis bérlakásában lakik, ahol vagy önellátóan vagy a házi segítséggel él. Mindkét emeleten nagy közös konyha, TV-szoba (ahol magyar nyelvű programokat lehet nézni) és egy nagy társalgó (könyvtárral) található.

A Magyar Szenior Otthon Stockholm egyik legszebb zöldövezeti részén, egy kilencemeletes épület két emeletét foglalja el a három éve megnyílt Észt Szenior Otthon szomszédságában.

A Magyar Szenior Otthont működtető Ungerskt Senior Boende AB 2004-ben alakult részvénytársaság, amelybe 12 magánszemély fektette be a pénzét. Eredetileg egy állandó ápolást és felügyeletet biztosító otthont kívántak létrehozni, de végül - főként anyagi okok miatt - egy nyugdíjasházat (55+) sikerült megvalósítani. A cégnek jelenleg nyolc részvényese van. A vállalat a Szenior Otthon működtetésén kívül magyarországi gyógyutakat is szervez svéd nyugdíjasok számára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását