2024. június 13. - Antal, Anett

Portugál kritika a magyar író könyvéről

A berni vereség úgy vésődött a magyarok emlékezetébe, mint egy életfogytig tartó ítélet, amely Európa peremére helyezi a mindig is bizalmatlansággal szemlélt magyarokat, bármennyire is szerettek volna Európához tartozni - olvasható egy egészoldalas kritik
2008. március 10. hétfő 18:49 - Hírextra

A szerző, António Mega Ferreira portugál újságíró szerint e könyv után semmiképpen nem lehet a labdarúgást "csak" egy játéknak tekinteni. A 1954-es világbajnokságon, a Németország-Magyarország mérkőzésen elszenvedett vereséget a magyarok milliói mély drámaként élték meg.

A vereség ténye a közéletben, az írók emlékeiben évekig meghatározó szerepet játszott. A határ másik oldalán, a németeknek ez a győzelem ugyanakkor a talpraállást jelentette. Esterházy könyve a történelem kerekének visszaforgatásával újraéli, újraírja a történelmet - írja a szerző "Bern 1954" című kritikájában.

Esterházy Péterről az újságíró leírja, hogy egy régi magyar arisztokrata család leszármazottja, aki 2000-ben megjelent családregényével, a Harmonia caelestisszel vált világszerte ismertté. Az író egyik testvére ismert labdarugó, Esterházy Péter maga is játszott egy másodosztályú magyar klubcsapatban, innen a futball iránti rajongása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását