2024. április 28. - Valéria

Világhírű zenészek az Olasz Intézetben

Frank Peter Zimmermann német hegedűművész és Enrico Pace olasz pianista ad koncertet szerda este a budapesti Olasz Kultúrintézetben. A két kitűnő fiatal zenész Bach, Brahms, Hindemith, Webern és Beethoven műveiből játszik az Európai Kulturális Alap Europa
2008. június 25. szerda 07:10 - Hírextra
Frank Peter Zimmermann 43 éves duisburgi születésű hegedűs, aki 5 éves kora óta játszik, 10 évesen már koncertet adott. Európa, az Egyesült Államok és Ausztrália nagy zenekaraival és karmestereivel zenélt már együtt.

Szereplései gyakran világpremierek, mint amilyen lesz 2009 januárjában, amikor Párizsban bemutatja Augusta Read Thomas amerikai zeneszerző hegedűversenyét. 2002-ben Ligeti György hegedűversenyét mutatta be elsőként, majd 2007-ben Matthias Pintscher német zeneszerző darabját játszotta el a Berlini Filharmonikusokkal, Eötvös Péter vezényletével.

Frank Peter Zimmermann egy olyan, 1711-ben Cremonában készült Stradivari hegedűn játszik, amely korábban Fritz Kreisleré volt. 1997 óta gyakran koncertezik együtt Enrico Pace olasz zongoraművésszel. Rimini 41 éves szülötte a többi között gyakori vendég az Edinburghi Fesztiválon és többször muzsikált együtt Leonidas Kavakos-szal.

Enrico Pace 1989-ben első díjat nyert a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen. Gyakran szerepel a világ nagy hangversenytermeiben, s szívesen kamarazenél.

Az Europamusicale zenei fesztivált Helmuth Pauli müncheni koncertszervező-menedzser találta ki a tolerancia és egymás jobb megértése jegyében. 2002. december 30-án az Európai Kulturális Alapítvány létrehozta a fesztivált, amelyen tavaly az északi és a balti államok zenei együttesei vettek rész.

2009. május 1. és 15. között rendezik meg a Musica Mediterranae nevű fesztivált, amelyen 15 dél-európai ország mutatkozik be Németországban, muzsikájuk középpontjában a nép- és a kortárszene áll majd - olvasható az europamusicale honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását