2024. március 29. - Auguszta

Öreg motorok találkozója

Közép-Európa egyetlen működőképes gőzekéjét is befűtötték, sőt meg is hajtották vasárnap Keszthelyen, ahol veterán motorok és gyűjtőik is találkoztak a Georgikon Majormúzeum szezonnyitó rendezvényén.
2008. április 20. vasárnap 18:02 - Hírextra
Hagyományosan a Szent György napot megelőző hétvégén tartja megnyitóját a keszthelyi múzeum, ahol a leglátványosabb program minden alkalommal az 1910-es gépmonstrum bemutatója. A masina egészen az 1960-as évekig teljesített szolgálatot az Alföldön, majd ezt követően került a Balaton-parti múzeum kiállítási tárgyai közé - idézte fel a gőzeke múltját az intézmény vezetője.

 Szabóné Lázár Ibolya elmondta, hogy idén két újabb kiállítással várja a látogatókat a majormúzeum. Májusban nyílik meg az állattenyésztés múltját bemutató tárlat, amelynek révén a sertés-, szarvasmarha- és juhnevelés korabeli módszereivel, eszközeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Júniusban népi fafaragók kiállítása várja a betérőket.

Belőlük szép számmal volt a vasárnapi szezonnyitón is, ahol sokak szívét megdobogtatták a régi kétkerekűek. Az egykori magyar járműgyártás fénykorát fémjelző Csepel, Pannónia és Mátra motorok eredeti állapotukba helyreállítva csillogtak a napsütésben, de látható volt néhány oldtimer autó is a keszthelyi Majormúzeum Udvarán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását