2024. április 18. - Andrea, Ilma

Már júliusban vizsgapénz

Az MDF felszólítja Hiller István oktatási minisztert, intézkedjen, hogy a pedagógusok már június végén megkaphassák az érettségik, szakmai vizsgák után járó vizsgáztatási díjukat - közölte a párt alelnöke vasárnap az MTI-vel.
2008. április 20. vasárnap 17:55 - Hírextra
"Az MDF haladéktalan intézkedést, a források teljes körű biztosítását várja el az oktatási tárcától annak érdekében, hogy az érettségiztetést végző tanárok időben és teljes összegben megkapják az elvégzett munkáért járó bérüket" - olvasható Almássy Kornél, az MDF alelnökének közleményében.
Mint írja, a jelenleg hatályban lévő miniszteri rendelet alapján ugyanis "csak legjobb esetben" is karácsonyra kaphatják meg a díjakat az érintett pedagógusok.

A március végén kiadott miniszteri rendelet szerint a májusi vizsgákig csak a támogatás első részlete - hatezer forint tanáronként - érkezik meg az iskolákhoz. A támogatás második részletének kifizetéséről a miniszter rendeletben dönt 2008. december 10-ig.

"Ez esetben tehát talán karácsonyra juthatnak jogos fizetésükhöz az érettségiztetést végző pedagógusok. Ráadásul fennáll annak a veszélye is, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium nem biztosítja a teljes vizsgáztatási összeget, hiszen a 2007-es évben a központi költségvetési keret több mint 60 százalékát költötték el az oktatási hivatal által szervezett emelt szintű érettségikre, de a nagyságrendekkel nagyobb létszámú középszintű vizsgák lebonyolítására, a vizsgáztatási díjak kifizetésére már nem jutott elég forrás".

A politikus emlékeztetett arra, hogy pártja már az előző tanévben is felemelte szavát a tanév végi vizsgáztatás finanszírozásának anomáliáival kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását