2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Támogatást igényeltek

A kisebbségi önkormányzatok nyolcvan százaléka nyújtotta be igénylését a feladatalapú támogatásra - közölte Kiss Péter kancelláriaminiszter csütörtökön a témában rendezett budapesti sajtóbeszélgetésen.
2008. április 18. péntek 06:57 - Hírextra

A 2.063 kisebbségi önkormányzat közül 1.662 nyújtott be igénylést, csupán a pályázatok két százaléka nem volt értékelhető - mondta Kiss Péter, hozzátéve, hogy a legtöbb igénylést a cigány kisebbségi önkormányzatok nyújtották be, az 1.100 szervezetből 828 küldött be pályázatot.

Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta: az új rendszer bevezetésével minden kisebbség esetében nőtt a támogatás összege.
Mint rámutatott, az előző évben utalt 640 ezer forint helyett az átlagosan teljesítő kisebbségi önkormányzatok is 142 ezer forinttal többet kapnak. A legtöbb feladatot teljesítő települési kisebbségi önkormányzat összesen 1.137.570 forintot kap, míg a legalacsonyabb önkormányzati támogatás összege 555 ezer forint.

Gémesi Ferenc elmondta, hogy a területi kisebbségi önkormányzatok esetében is hasonló a helyzet: a tavalyi egységesen utalt 1.000.000 forint helyett az átlagosan teljesítő önkormányzatok 152 ezer forinttal kapnak többet.

Közölte azt is, hogy a legaktívabb kisebbség a szlovén volt, ugyanis az összes kisebbségi önkormányzatuk adott be pályázati kérelmet.

A feladatalapú támogatást két egyenlő részletben május 15-ig, illetve augusztus 15-ig kapják meg az érintettek.

A kormány év elejétől az elvégzett feladatok alapján, differenciáltan támogatja a kisebbségi önkormányzatokat. A működési támogatást automatikusan megkapják, ezen felül pályázhatnak a kiegészítő támogatásra.

A feladatokhoz kötött szubvenció elnyeréséhez február 1-ig kellett benyújtaniuk pályázataikat, amelyeket a Kisebbségi Költségvetési Bizottság bírált el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását