2024. április 27. - Zita

Gázrobbanásos balesetek Magyarországon

Feltehetően gázrobbanás következtében tűz ütött ki péntekre virradóra Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren egy négyemeletes bérház egyik negyedik emeleti lakásában. A detonáció 3-4 lakást érintett, a lehulló vakolatdarabok két személyt könnyebben meg
2008. április 18. péntek 11:47 - Hírextra

2007. január 1. - A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderes egyik családi házában történt gázrobbanás: egy férfi súlyosan megsérült. A detonáció azért következett be, mert a ház tulajdonosa cigarettára akart gyújtani a vezetékes gázzal táplált gázkonvektor mellett.
2007. március 22. - A Fejér megyei Pusztavám egyik családi házában a gázpalack szivárgása okozott robbanást. Egy férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.
2007. április 18. - Győr határában felrobbant és összedőlt egy családi ház mögötti műhely, valószínűleg palackos gáz használata miatt. Egy 16 éves fiatalember meghalt.
2007. május 30. - A Somogy megyei Öreglakon gázrobbanás következében otthonában életveszélyesen megsérült egy férfi, akit égési sérülésekkel szállítottak kórházba.
2007. június 15. - Felrobbant és romba dőlt egy családi ház Budapesten a XX. kerületi Kölcsey utcában. A tűzoltók egy személyt mentettek ki a romok alól életveszélyes állapotban.
2007. június 16. - Zuglóban, az Erzsébet királyné útján gázrobbanás nyomán kiégett egy háromemeletes bérház egyik második emeleti lakása. A lakásban egy férfi volt, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett.

2007. június 20. - Budapesten, egy Teréz körúti ötemeletes épület harmadik emeletén feltehetően gázrobbanás történt, melynek következtében és a nyomában keletkezett tűz miatt egy idős nő súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, s három lakásban keletkezett kár.
2007. június 21. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládházán két gázpalack robbant fel egy melléképületben keletkezett tűzben. Személyi sérülés nem történt, az épület kiégett.
2007. július 7. - A Pest megyei Pándon egy körülbelül 60 négyzetméter területű lakóházban vezetékes gáz robbant. Egy személy megsérült, a tetőszerkezet egyharmada beomlott.
2007. szeptember 22. - A Veszprém megyei Mindszentkálla község egyik házában felrobbant egy gázpalack. A robbanástól "elszállt" a ház tetőzete, a födém pedig ráomlott a lakásban tartózkodó tulajdonosra, aki súlyosan megsérült.

2007. október 6. - A Pest megyei Dunakeszin robbanás történt, majd tűz ütött ki egy családi házban. A detonáció következtében egy nő könnyebben megsérült.
2007. október 16. - Nyíregyháza belvárosában egy üzlethelyiségben végeztek gázbekötési munkálatokat, amikor a tisztázatlan körülmények között kiömlött gáz egy zárlatos konnektor következtében berobbant. Az anyagi kár 3,5 millió forintra rúgott, személyi sérülés nem történt.
2007. december 8. - Debrecenben egy családi ház válaszfallal elkülönített mellékhelyiségében robbant fel egy kazán. Egy férfi alája szorult és életét vesztette.
2007. december 29. - Tiszakécskén robbanás történt egy kétemeletes üdülőépületben, amely gyakorlatilag összedőlt.
2008. január 18. - Hajdúböszörményben gázrobbanás következtében összedőlt egy családi ház, egy ember súlyosan megsérült.
2008. március 12. - Berettyóújfaluban valószínűleg gázrobbanás miatt összedőlt egy lakóépület. Egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett.
2008. március 25. - Budapest XVIII. kerületében teljesen kiégett egy autószerelő-műhelynek használt családi ház és a szomszédban lévő fáskamra, amikor egy gázpalack felrobbant. Személyi sérülés nem történt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását