2024. április 26. - Ervin

Óriáspandák várják a turistákat

Óriáspandák üdvözlik az olimpia idején a pekingi állatkertbe érkező turistákat. A természetvédelem jelképének tekintett állatok fél évig vendégeskednek majd a kínai fővárosban, amelyekre a számítások szerint több mint 6 millió turista lesz kíváncsi.
2008. április 17. csütörtök 16:55 - Hírextra

A kínai internetezők tizenhat, 2006-ban született fiatal egyedből választották ki azt a nyolc óriáspandát, amelyeket a közép-kínai Szecsuán (Sichuan) tartományban található Volung (Wolong) Nemzeti Park pandavédelmi kutatóközpontjából május 24-én repülővel szállítanak át a kínai fővárosba. A pekingi állatkertben már hozzákezdtek a pandák fogadására alkalmas létesítmények kibővítéséhez.

Az állatkertben lévő pandák egyre öregebbek, az új, fiatal egyedek viszont a legjobb korban vannak ahhoz, hogy a turistáknak kellemes perceket szerezzenek - mondta Vang Pen-jen (Wang Pengyan) a volungi központ igazgatóhelyettese.

A háromórás repülőút alatt az állatok a légkondicionálás mellett tiszta vizet és friss bambuszleveleket kapnak. A féléves pekingi tartózkodás alatt a pandavédelmi kutatóközpontból összesen nyolc gondozó, állatorvos és segítő vigyáz majd az állatok egészségére és biztonságára.

Tavaly novemberi adatok szerint Kínában összesen 239 óriáspandát tartottak fogságban, ebből 128 egyed a volungi központban élt. Az állatok természetes élőhelyén, a közép-kínai Kanszu (Gansu), Szecsuán (Sichuan) és Sanhszi (Shanxi) tartományok határvidékén mintegy 1590 pandát tartanak nyilván.

A WWF nemzetközi környezetvédő szervezet támogatásának köszönhetően 2005-óta a Kanszu tartományban található Minsan-hegy (Minshan) környékén a pandarezervátumok száma háromról hatra emelkedett, a védett területek 308 ezer hektárról 708 600 hektárra növekedtek. A mintegy 100 egyedből álló pandapopuláció pedig 120-ra emelkedett - közölte a tartományi erdészeti hivatal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását