2024. április 28. - Valéria

Aláírták a doppingellenes nyilatkozatot

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) csütörtöki csapatgyűlésén a sportolók és edzőik aláírták azt a nyilatkozatot, melyben kijelentették, hogy nem használnak doppingszert a pekingi paralimpián.
2008. április 17. csütörtök 16:53 - Hírextra

Ez a nyilatkozat a feltétele annak, hogy a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elfogadja a versenyzők nevezését. A több oldalas dokumentum szignálásával a résztvevők arra is kötelezettséget vállaltak, hogy az IPC szabályait betartják és a versenyeken a fair play szellemét maximálisan szem előtt tartva küzdenek a minél jobb eredmények eléréséért, és nem kötnek fogadást egyetlen paralimpiai versenyszámra sem.

Hajdú Brigitta, az MPB főtitkára elmondta: jelenleg 31 sportoló részvétele biztos, rajtuk kívül 20 kísérő (csapatvezető, edzők, segítők) tagja a küldöttségnek, de néhány szabadkártyát még kaphatnak a magyarok.

Minden pekingi résztvevőre még legalább két doppingvizsgálat vár, akadtak paralimpikonok, akiknek a csapatgyűlés alatt kellett doppingvizsgálatra menniük.

Gömöri Zsolt, az MPB elnöke arról beszélt, hogy mindenki magáért versenyezzen. Megígérte, az MPB mindent megtesz, hogy a felkészüléshez a megfelelő feltételeket biztosítsa.

A pekingi paralimpián résztvevők ünnepélyes eskütétele - együtt az olimpiai csapat tagjaival - jövő szombaton lesz a Vígszínházban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását