2024. április 23. - Béla

Kóka nem jósol

Kóka János nem tudja megjósolni, működőképes lesz-e a kisebbségi kormányzás, vagy szükség lesz-e előrehozott választásokra, mert ez alapvetően a szocialistáktól függ; az SZDSZ elnöke erről csütörtöki kecskeméti sajtótájékoztatóján beszélt, kérdésre válasz
2008. április 17. csütörtök 16:34 - Hírextra

A kisebbségi kormányzás döntő részben a szocialisták felelőssége - mondta a pártelnök, aki elmondása szerint azért érkezett a Dél-alföldi régióba, hogy az SZDSZ helyi vezetőinek megpróbálja elmagyarázni a konstruktív ellenzékiség lényegét.

Kóka János hangsúlyozta: Magyarországon olyan kormányra van szükség, amely felismeri a gazdasági problémákat és képes adekvát válaszokat adni rá.

Véleménye szerint olyan kormányzati politikusokra van szükség, akik hallgatnak a jegybankelnök, a volt pénzügyminiszter, közgazdászok, külföldi elemzők, külföldi szakújságírók és a magyar gazdaság vezetőinak szavára, és belátják, hogy szükség van gazdaságpolitikai változásokra.

"Csak egy olyan kormány képes 2010-ig Magyarországon kormányozni, amelyik megfelelő válaszokat ad a gazdaság bajaira" - jegyezte meg.

A liberális párt elnöke a regionális fejlesztési tanácsokba delegált, SZDSZ-hez kötődő tagokkal kapcsolatban kijelentette: nem a pártok, hanem a minisztériumok delegálnak képviselőket, tehát attól kezdve, hogy a minisztériumok vezetése lecserélődik, "megnő a szabadságuk bármelyik tag lecserélésére". Hozzátette: ilyen módon a döntés s szocialisták kezében van.

Kóka János szerint az adócsökkentés nem populizmus, hanem szükségszerűség. Úgy vélte, a dolgozók és a vállalkozók egyaránt sokkal több adót fizetnek, mint amennyi mellett megérné legálisan dolgozni.

Az MTI kérdésére - az országos küldöttgyűlés döntése előtt jogszerűen jelentették-e be a liberális miniszterek, hogy április 30-án kilépnek a kormányból - a pártelnök azt mondta, mivel a miniszterek április végével nyújtották be lemondásukat, így az az "időbeliségnek is megfelel".

Hozzátette: eddig az SZDSZ minden fóruma egyetértett a döntéssel, és az országos küldöttgyűlésétől sem vár mást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. április 17. 19:12
Tisztelt SZifo! És mindenki!
Figyelmetekbe ajánlom a "saját cikkeink" közül, "Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel" című írást.
Én csak gázálarcban mertem elolvasni, mert olyan mocskos ügyek. Üdv. OZMIUM
Szifo
2008. április 17. 17:13
Kóka úgy beszél, mintha a korábbi években nem a kormányban dolgozott volna, a miniszterelnökkel együttműködve.
Rendkívül ellenszenves a Kókánál beállt fordulat.
Egyébiránt a felelőtlen, elhamarkodott, kimunkálatlan adócsökkentés hatalmas károkat okozhatna az országnak. (Erre példa a 2006-os erőltetett áfa-csökkentés is.)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását