2024. május 10. - Ármin, Pálma

Földindulás a múzeumban

Földtudományos forgatag - ezt a címet viseli a Magyar Természettudományi Múzeum földtudományokat bemutató többnapos programsorozata, amely csütörtökön nyílt meg.
2008. április 17. csütörtök 16:36 - Hírextra

Az eseményen részt vett Eduardo de Mulder, A Föld Bolygó Éve nemzetközi programigazgatója, aki elmondta: az ENSZ közgyűlés 2008-at a Föld Bolygó Nemzetközi Évévé nyilvánította. A Magyar Természettudományi Múzeumban megnyílt programsorozathoz hasonló rendezvényeket tartanak többek között Pekingben, Szöulban, Madridban és Pozsonyban. A nyilvánosság számára tartott eseményeken nagy hangsúlyt kap, hogy a fenntarthatóság kulcsa a földtudomány. Minél több ismerettel rendelkezik az emberiség, annál világosabban látja, hogy vigyáznia kell a Földre, hiszen a gyermekek, utódok léte függ tőle.

A megnyitót nemcsak földtudományos, hanem emberforgatag is jellemezte: már az első nap számos iskoláscsoport és érdeklődő nézte meg az épület földszintjén berendezett "tudományos vásárteret". A felállított standoknál bemutatókon, előadásokon és filmvetítéseken keresztül tudhatnak meg többet a látogatók egyebek között a felszín alatt rejlő termálvizek hasznosságáról, az ivóvízkészletek megóvásának fontosságáról, a klímaváltozásról, a vulkánokról, a radioaktív hulladékok biztonságos elhelyezéséről, valamint a természet- és környezet védelmének jelentőségéről.

A programra csütörtökön és pénteken elsősorban az iskoláscsoportokat várja a múzeum. A diákok a jelenlévő szakemberek segítségével rendhagyó földrajzórákon vehetnek részt.

A hétvége a családoké. A gyermekek és felnőttek számára is sok érdekességet tartogató kiállításon - délelőtt 10 és 18 óra között - a látogatók a földtudományokkal foglalkozó intézmények és szervezetek közreműködésével megnézhetik, hogyan készül az időjárásjelentés, kipróbálhatnak geofizikai és meteorológiai eszközöket, vagy megismerhetik a magyarországi talajokat. A múzeum kertjében felállított piactéren pedig ásványbolt, a földtudományokkal, a föld kincseivel, a múlt élővilágával foglalkozó kiadványok várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását