2024. május 10. - Ármin, Pálma

Panel Reneszánsz Fesztivál Szegeden

A már évek óta folyó panelprogram során egymás után újulnak meg a lakótelepek szürke, jellegtelen épületei. A Szegeden szombaton első ízben megrendezendő Panel Reneszánsz Fesztivál szervezői azonban úgy vélik, mit sem ér egy ilyen városképfejlesztési foly
2008. április 16. szerda 12:42 - Hírextra
Az egésznapos rendezvény rendkívül színes kínálatában a legfiatalabbaktól az idősekig, mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő programot. Szeged északi panel lakóövezetében már a reggeli órákban körhinta, hangszerbemutató, családi akadályverseny, kézműves-foglalkozás, valamint gyermektáncház várja az érdeklődőket.

A fesztivál részeként kirakodóvásárt is rendeznek, melyen az árusok nemcsak portékájukat kínálják, hanem mesterségük csínját-bínját is bemutatják, így a látogatók akár ingyen is hazavihetnek egy-egy saját maguk által készített vásárfiát. A forgatag része az "Ízek Utcája" is, ahol frissensültek, virsli, kürtőskalács várja az éhes szájakat. A nap előrehaladtával a gyermekközpontú programokat felnőtteket megmozgató rendezvények váltják: lesz íjászverseny, családi zsákbanfutás és a hagyományos rúdkitartó bajnokságon megválasztják a "Panel Erős Emberét".

Mindeközben két színpadon váltakozva lépnek majd fel az együttesek: a Mentés Másként Trió világzenével, a Nyenyere Egylet dél-alföldi tekerőmuzsikával, a Rozsdamaró zenekar vonós népzenével szórakoztatja a nagyérdeműt. A Pavane Történelmi Táncegyüttes tagjai korhű viseletben középkori és reneszánsz udvari táncokat adnak elő, a Kövér Béla Bábszínház művészei pedig az Egy kis Mozart bohócokkal című vásári komédiát mutatják be.

A nap egyik leglátványosabb mozzanata minden bizonnyal a Panel Reneszánsz Felvonulás lesz. A díszes, színes, zenés felvonulást zászlódobálók és órisáfenevadak, valamint egy igazi vásári hoppmester vezeti majd. A programok sorát este közös táncmulatság zárja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását