2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Megrendezték az anyósfesztivált!

Az anyósok voltak a főszereplői az országos anyósfesztiválnak; a hatodik alkalommal megtartott rendezvénynek ezúttal harmadszor volt a helyszíne a Polgár melletti M3 Archeopark.
2010. július 3. szombat 19:43 - HírExtra
Itt minden az asszonyokról, az asszonyoknak szól, és az asszonyokért történik - summázta a szombati rendezvény lényegét Domokos József fesztiváligazgató, aki azt is elmondta: idén tizenkét anyós vállalta a versengést, többnyire a térségből, de érkeztek résztvevők a Dunántúlról is.

Több százan követték izgalommal az anyóshétpróba küzdelmeit, amikor is egyebek mellett sodrófahajításban, az anyós szelet elkészítésében, árbecslésben - mi és mennyiért került a "cuccolás" során a bevásárlókosárba - és vacsorafőzésben mérték össze ügyességüket az asszonyok.

Ezúttal is volt legszebbanyós-választás éppúgy, mint anyóspoén-vadászat, vagyis csak úgy röpködtek az anyósviccek, sokszor az anyósok szájából, a résztvevők nagy derültségét kiváltva.
Amíg az anyósok ügyeskedtek, az apósok és más érdeklődők kivetőn követhették nyomon a labdarúgó világbajnokság szombati fejleményeit.

A rendezvényen bejelentették: az anyósfesztivál kiemelt támogatója, a Vianni Üzletlánc egy-egymillió forint készpénzzel és adománnyal támogatja az árvízkárosult Szendrő és Felsőzsolca lakosságát. A résztvevők jótékonysági érverésen is gyűjtöttek szombaton az árvízkárosultaknak, gyulafirátóti asszonyok pedig itt jelentették be, hogy néhány árvízkárosult gyereket vendégül látnak a nyáron - mondta el az MTI-nek Domokos József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását