2024. április 29. - Péter

Hagyományőrző aratófesztivál Szabolcsban

Ötven csapat eleveníti fel az egykori kézi gabona betakarítást szombaton Ópályiban nemzetközi aratófesztivál keretében. A hazai kaszásgárdák mellett Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából érkeznek aratók a Mátészalka melletti községbe, a
2008. június 26. csütörtök 17:05 - Hírextra
A kaszával történő rendvágás, a marokszedés, a kévekötés és a learatott termés keresztbe rakása után természetesen cséplési bemutató is lesz, s a valamikori cséplőgépet a régi Hoffher-traktor hajtja majd. Nem marad ki a falusi betakarítást visszaidéző programból a kenyérsütés sem, persze kemencében, négyet készítettek az alkalomra, hogy a több ezer vendéget ellássák kóstolóval.
Főzőversenyt is rendeznek, a szatmári különlegességeket készítik el a szakácscsapatok, amit ugyancsak megízlelhetnek a résztvevők.
Kulturális program gondoskodik még a szórakozásról, miközben virtusvetélkedő is lesz szekértolással, majd a Cairo és a Bikini együttes koncertjével zárul a szombati nap.
Vasárnap motoros találkozóra és akrobatikai viadalra, illetve kakas szépségversenyre várják az érdeklődőket, este pedig aratóbált rendeznek, az Irigy Hónaljmirigy együttes közreműködésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását