2024. április 26. - Ervin

Nyilvános plakáton toboroztak bérgyilkosokat

Nuevo Laredo városának központjában óriás transzparensen adta hírül az egyik legismertebb mexikói drogkartell bérgyilkosainak szervezete, a Los Zetas, hogy szívesen veszi és jól megfizeti katonák és volt katonák csatlakozását - jelentették a mexikói lapok
2008. április 16. szerda 09:14 - Hírextra
A mexikói-amerikai határon, Texas mellett fekvő város az Egyesült Államokat kábítószerrel ellátó négy drog-bűnszövetkezet egyikének, a Mexikói Kartellnek a központja. Itt tűnt fel a transzparens a következő "hirdetéssel":

"Katona vagy volt katona, a Los Zetas számít rád. Jó fizetést ajánlunk és támogatást nyújtunk a családodnak. Nem tűrheted tovább a rossz bánásmódot, és nem törődhetsz bele az éhezésbe!"
A feliratot egy idő után eltávolították a helyszínre kivezényelt katonák.

A Los Zetas soraiban már most is ott tudják a mexikói hadsereg egyik elit-egységének több szökevényét. A drogkartellek nem egyszer ajánlanak a mexikói tisztviselőknek jóval nagyobb jövedelmet, mint amire a közszolgálatban számíthatnak.

A mexikói hadsereg 2006 óta közvetlenül is részt vesz a drogbandák elleni küzdelemben, de Felipe Calderón elnök erre vonatkozó döntését sokan vitatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását