2024. április 29. - Péter

Naomi Campbell járványellenes kampányban

Naomi Campbell brit topmodell is részt vett a Rio De Janeiróban pusztító dengue-láz járvány áldozatainak gyógyítására meghirdetett véradókampányban. A modell kedden elmondta, hogy maga is adott volna vért, de mivel öt hete kisebb műtéten esett át Sao Paol
2008. április 16. szerda 13:01 - Hírextra
A brazil városban azért indult véradókampány, mert a fertőzötteket vérátömlesztéssel tudják a leghatékonyabban kezelni.

A januárban kitört járvány Rio De Janeiro államban már 75 ezer lakost fertőzött meg, s 83 halálos áldozatot követelt. Magában a nagyvárosban több mint 50 ezer a fertőzött, az elhunytak közül 51 élt ott.
Bár a rendezvény pólóját viselő Campbell kijelentette, hogy nem akarja politikai célokra használni az eseményt, mégis felhívta a hatóságok figyelmét, hogy tegyenek többet a betegekért.

Április elején a szövetségi bíróság elrendelte a riói önkormányzat kezelésében lévő 145 kórház napi 24 órás nyitva tartását a járvány idejére. A város polgármestere azonban biztonsági okokra hivatkozva lehetetlennek nevezte a követelést.

A dengue-láz az emberi szervezet immunrendszerét támadja meg. Az illetékesek szerint még jó időbe telik, amíg csillapul a járvány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását