2024. április 28. - Valéria

Játékos hétvége a Vasúttörténeti Parkban

Valóságos játékparadicsom várja a gyermekeket a Vasúttörténeti Parkban, ahol a Modell, játék, hobbi kiállítás és vásár kap helyet a hétvégén.
2008. április 16. szerda 18:22 - Hírextra
Nem fognak unatkozni azonban a felnőttek sem, a szervezők minden korosztályra gondoltak. Míg a férfiak a modellek között, addig a hölgyek a kézműves foglalkozásokon, a legkisebbek pedig a csúszdák, trambulinok, pedálos gokartok között tölthetik el kellemesen az időt.

A látványosságok között mindenképpen meg kell említeni az autó-, repülő- és helikopterbemutatókat, amelyeken profi versenyzők irányítják a kisebb, nagyobb modelleket. A makettek között vietnami egzotikus hajómodelleket láthatnak az érdeklődők. Kis hajók azonban nem csak a bemutatóteremben, hanem a szökőkútban is helyet kapnak - tudta meg a távirati iroda Fenyves Júliától, a kiállítási igazgatótól.

A közönség most először láthatja azt a nagyméretű, teljesen élethűen kialakított Ganz motorvonatot, amelynek a tetejére a gyermekek fel is ülhetnek és vonatozhatnak vele. Emellett a vasútmodellek hatalmas választéka kap még helyet a negyedik alkalommal megrendezendő kiállításon.
A kétnapos eseményen helyet kap a világ legnagyobb puzzle-ja, amely 24 ezer darabból áll össze. Kirakásába a látogatók is bekapcsolódhatnak.

Játékos kedvű felnőttek akár pókerezhetnek is. Hivatásos krupié segítségével bárki felmérheti tudását.

A kézműves foglalkozásokon a rajzolás, festés, gyurmázás, térfonás mellett vasalható gyöngy képek készíthetők, amelyet alkotója haza is vihet.

Mindezek mellett a Vasúttörténeti Park interaktív programjai is kipróbálhatók, mint a mozdonyvezetés, a lóvasút, vagy a kerti vonatozás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását