2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Éjszakáznak a műgyűjtők

Kiállítások, koncertek, tárlatvezetések, beszélgetések, előadások, fényfestés, galériaavató, képregény bemutató - gazdag programmal várják az érdeklődőket május 8-án délután 5-től éjfélig az V. kerületi Falk Miksa utcában és környékén a műgyűjtők újabb éj
2008. május 5. hétfő 14:10 - Hírextra

A Körmendi Galériában este 6-kor nyílik a nemrég elhunyt festőművész, Orosz Gellért tárlata, Színek és formák címmel. Szinte ugyanabban az időben Szöllősi Tibor Téren és időn túl című kiállításának lesz a premierje a Decker Antique és Design-ban.

A Galéria White-ban Szirmok reggelire címmel Nagy Gábor György alkotásai tekinthetők meg.
Este 9-kor zárja a megnyitók sorát az Erdész és Makláry Fine Arts, Reigl Judit, Hantai Simon, Anna mark és Major Kamill munkáival.

Új, a kortárs művészek menedzselésével foglalkozó és műveiket bemutató galéria nyílik Art Factory II néven. A cégnek már vannak üzletei a főváros más kerületeiben.

Fél 8-kor a képregényé a főszerep: Futaki Attila és Nikolényi Gergely a Magvető Kiadónál megjelent Spirál című képregényének bemutatója zajlik ekkor az Erdész and Makláry Fine Arts-ban, kamaratárlattal egybekötve. A szerzőkkel Pálfi György filmrendező beszélget.

A Dénes Galériába a szőnyegek szerelmeseinek érdemes elsősorban ellátogatni, valamint azoknak, akiket a több ezeréves kínai terrakotta figurák és az azokról szóló szakértő előadások érdekelnek.
A vizuális élmények közül a fényfestészet sem hiányzik a Műgyűjtők éjszakáján: a Balaton és a Balassi utca sarkán lesznek láthatók a házfalakra vetített színes képek.

A programok ingyenesek. További részletek a www.mugyujtokejszakaja.hu weboldalon olvashatók.
A következő Műgyűjtők éjszakáját július 31-én rendezik.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását