2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Holnap van a nagy nap

A BKV Zrt. vezetése az elmúlt hetekben is mindent megtett és a ma délelőtti tárgyaláson is arra törekedett, hogy a péntekre tervezett sztrájk elkerülhető legyen. Ezért az egyeztetés során a Társaság képviselői többször is kihangsúlyozták, hogy felelőtlens
2008. április 15. kedd 15:25 - Hírextra

A BKV menedzsmentje továbbra is fenntartja azokat a saját hatáskörébe tartozó engedményeket, amelyeket korábban már javasolt: azaz visszavonja a csoportos létszámleépítésre vonatkozó tervét, és arra is ígéretet tesz, hogy a Paraméterkönyv kapcsán nem lesz telephelybezárás.

A szakszervezeti vezetők azonban mindezeket figyelmen kívül hagyva továbbra is konkrét lépések megtételét sürgették a finanszírozási problémák megoldásával kapcsolatban. Felvetették azt is, hogy míg hosszú évek óta forráshiánnyal küszködik a cég, mindeközben értelmetlen kiadásokat és minimális többletbevételt hozó éjszakai járatokat működtet a BKV.

A 11 órakor kezdődő elégséges szolgáltatásról folytatott egyeztetésen sem közeledtek az álláspontok. A szakszervezetek továbbra is kitartanak amellett a korábbi javaslatuk mellett, amely arról szólt, hogy az éjszakai járatokat közlekedtetnék azonos útvonalon a nappali időszakban is. Ez a Társaság számára elfogadhatatlan. Amennyiben a munkabeszüntetés nem lesz elkerülhető, úgy az elégséges közösségi közlekedési szolgáltatás mértékét a BKV Zrt. vezetése továbbra is minimum 50%-ban határozná meg.

A tárgyalások a felek megegyezése szerint szerdán 8.00 órakor folytatódnak a BKV Zrt. Akácfa utcai székházában. A Társaság menedzsmentjének javaslata szerint holnap egész napos, akár késő estébe nyúló egyeztetés lesz, hiszen egy esetleges pénteki munkabeszüntetés előtt egy nap minimálisan szükséges a sztrájkra való felkészüléshez és a Budapestiek megfelelő tájékoztatásához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását