2024. április 23. - Béla

Nincs megállapodás

Nem született megállapodás a BKV-vezetősége és a szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság között a keddi tárgyaláson sem; a szakszervezetek azt kérik, hogy szerda éjfélnél tovább ne tárgyaljanak - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság egyik szóvivőj
2008. április 15. kedd 13:21 - Hírextra

A szóvivő elmondta, hogy az esetleges pénteki egész napos munkabeszüntetés olyan felkészülést igényel, ami miatt csütörtökön már ezzel kell foglalkozzanak, ezért szerda éjfélig van lehetősége a feleknek a meggyezésre.

"A tárgyalásokon patthelyzet alakult ki, azért is, mert a főváros tegnap bejelentette, hogy Volán-buszokkal pótolná a főváros főbb közlekedési vonalain a kieső járatokat április 18-án" - mondta Nemes Gábor.

Gulyás Attila, a sztrájkbizottság másik szóvivője szerint a közlekedési társaság és a főváros vezetői is azon fáradoznak, hogy a közvéleményt a szakszervezetek ellen hangolják, ahelyett, hogy a megegyezésre törekednének.

Mindkét szóvivő szerint a valós problémákat kellene a közvélemény elé tárni, azt, hogy miért van ilyen helyzetben a BKV.

A szakszervezetek változatlanul nem akarnak résztvenni abban a négy munkacsoportban, amelynek a paraméterkönyv végleges kialakítása lenne a feladata és amelyet a munkáltató javasolt. Az érdekképviseletek azt kérik: vonják vissza a járatritkítási tervezetet és együtt kezdjenek bele egy teljesen újba.

Bartha Pál, a sztrájkbizottság harmadik szóvivője elmondta, hogy az esetleges pénteki sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatás mértékéről sem sikerült egyezségre jutni a munkáltatóval. A BKV Zrt. 50 százalékos szolgáltatáshoz ragaszkodik, míg a szakszervezeteke az éjszakai menetrend szerint közlekedő mintegy 100 buszt járatnák tovább a nappali műszakban is.
Az egyeztetések szerdán folytatódnak - tette hozzá.

A múlt hétfőn tartott félnapos munkabeszüntetésen, a nem sztrájkoló alvállalkozókkal együtt is csak 7 százaléka üzemelt a normális szolgáltatásnak.

A szakszervezeti követelések továbbra is fennállnak: a járatritkítási tervezet visszavonása és egy új készítése a szakszervezetek bevonásával, a csoportos létszámleépítés visszavonása, a munkakörülmények javítása, és, hogy a cég menedzsmentje vonja be őket a döntéselőkészítő folyamatokba.

Ha nem sikerül addig megegyezniük a feleknek, akkor a szakszervezetek pénteken egész napos, munkabeszüntetést tartanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását