2024. április 24. - György

Megtudhatja, hány éves a tüdeje

Ne légy a rabja! címmel dohányzásmentes napot rendez a Kor Kontroll Társaság és a Springmed Kiadó a Duna Palotában április 25-én. Ma a lakosság csaknem fele dohányzik Magyarországon. Minden 15. percben meghal valaki e szenvedélybetegség következtében, és
2008. április 14. hétfő 19:20 - Hírextra
A közönség április 25-én ingyenes szűrővizsgálatokon vehet részt, amelynek során megtudhatja mindenki, hány éves a tüdeje.

Az elrettentés kommunikációját választva az orvostársaságok vezetői beszámolnak majd a dohányzás szörnyű következményeiről, de bemutatják a gyógyszeres, pszichológiai és az alternatív leszokási módszereket is.

Amint B. Király Györgyi, a Kor Kontroll társaság elnöke az MTI munkatársának elmondta, a célközönség a dohányosok, a családosok, a középiskolások, a kismamák, illetve a már beteg hipertóniás, érszűkületes, szélütéses, szívinfarktusos betegek (akik olykor még mindig dohányoznak) és hozzátartozóik.

A belépés ingyenes.

Olyan tájékoztatót és ismeretterjesztő anyagot szeretnénk összeállítani - tette hozzá B. Király Györgyi - honlapokon DVD formájában vagy brosúrákban - amelyek segítik a leszokást és az életminőséget javítják.

Az Egészségügyi Világszervezet a dohányzást a XXI. század pestisének nevezi - emlékeztet rá a rendezvény szervezője. Fel kell ellene venni a harcot, hogy a fiatalok és az idősebbek hosszabb, egészségesebb életet éljenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását