2024. április 26. - Ervin

Sör, koncert, kiállítás

Tomás Bican cseh fotóművész kiállításával veszi kezdetét szerdán a Prágai Napok Budapesten című rendezvénysorozat; a vasárnap záruló programokat a Prágai Szimfonikus Zenekar koncertje és a cseh sörfesztivál is színesíti - tudatta Gál Róbert, a Cseh Centru
2008. május 9. péntek 10:13 - Hírextra

Tomás Bican képei nem a klasszikus Prágát mutatják meg; a művész csaknem negyven fotóján villamosvezetékek, füstölgő kémények, sínek, telefirkált falak, szemaforok mellett ködbe vesző híd, kidőlt tábla is látható. A művész olyan városnegyedeket fedezett fel mint Liben, Karlín, Modrany vagy Holesovice. A tárlat a Művészetek Palotájában tekinthető meg egy héten át.

A Prágai Szimfonikus Zenekar hangversenyét is szerdán este tartják, az érdeklődők a Művészetek Palotájában meghallgathatják Bedrich Smetana Három szimfonikus költeményét a Hazám-ciklusból és Antoním Dvorák IX., Újvilág szimfóniáját Gaetano Delogu vezényletével.

A neves cseh fotográfus, Jan Kratochvil kamara-kiállítása Csehszlovákia 1968. augusztus 21-i megszállását, valamint az azt követő időszakot mutatja be a Terror Házában május 15. és július 31. között. Az 1968-69 címet viselő tárlat ideje alatt tartják a Prágai Tavasz 1968 című konferenciát, amelyen részt vesz Eva Irmanová történész és Petr Pithart, a cseh szenátus alelnöke is.

Az Örökmozgó Filmmúzeumban hat csehszlovák filmet vetítenek május 16. és 18. között. Az alkotásokat a Film és emlékezet 1968-2008 című, a csehszlovák új hullám filmjeit négy részben bemutató vetítéssorozat befejező részeként láthatják az érdeklődők.

A fesztiválon fellépnek a Dr. Swing és a Prazstí muzikanti (Prágai muzsikusok) zenekarok, s a Prágába utazók értékes információkat kaphatnak a Prágai Turisztikai Információs Iroda standjánál.
A cseh sörfesztivált május 15. és 18. között rendezik meg a belvárosban, a Városháza parkban, ahol a legismertebb cseh nedűk mellett Magyarországon egyelőre ismeretlen sörgyárak is bemutatják termésük legjavát - közölte a Cseh Centrum kultúrreferense.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását