2024. április 27. - Zita

72 órás harcsafogó verseny

Egy 72 kilogrammos óriás harcsa is horogra került a fehérvárcsurgói tározótónál zajló, 72 órás harcsafogó versenyen - közölte az MTI-vel a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetségének elnöke.
2008. május 3. szombat 06:40 - Hírextra

A szerdán kezdődött és szombat délben befejeződő versenyen negyven - hazai, szlovák és cseh - csapat vesz részt. Tizennégy páros a partról, a többiek csónakból próbálják horogra csalogatni a halakat - mondta el Purgel István.

Szerencsével jártak a horgászok: péntek reggelig huszonnégy harcsa került a szákokba. A legnagyobb, igazi "méretes" példány volt: 72 kilogrammot nyomott. A súlyban azt követő hal 48, illetve 24 kilót nyomott.

Az óriásharcsák nem ritkák a fehérvárcsurgói tározóban, amire bizonyíték, hogy a korábbi években sikerült már kifogni és csónakba vonszolni nyolcvan kilós példányt is.

A tavat jól ismerő horgászok szerint feltehetően több nagyméretű ragadozó hal is tanyázik a víz alatti fagyökerek között, időnként ugyanis látják feltűnni őket.

A Velencei-tó vízpótlásának biztosítására mesterségesen kialakított tó ideális búvó- és táplálkozóhely a nagytestű halak számára: került már ott horogra 28,5 kilogrammos ponty is.

A tavon egyébként az idén először rendeztek háromnapos harcsafogó versenyt, az eddigiek ugyanis ötven órán keresztül tartottak. A kifogott halakat a mérlegelés után visszaengedik a vízbe. Az eredményhirdetésre szombaton kerül sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását