2024. március 29. - Auguszta

Képzőművészeti könyv- és folyóiratvásár

A magyar művészeti könyvkiadásnak számos olyan magas színvonalú terméke van, amely ritkán jut el a nagyközönséghez. Ezekre kívánják felhívni a művészetkedvelők figyelmét a II. Budapesti Képzőművészeti Könyv- és Folyóiratvásáron, amelyet április 25. és 27.
2008. április 14. hétfő 20:06 - Hírextra
Magyarországon számtalan művészeti témájú könyv és folyóirat jelenik meg múzeumok, galériák, kiállítóhelyek és művészeti kutatóközpontok kiadásában. A magas színvonalú kötetek többsége azonban nem kerül széles körben forgalomba, a többnyire kiállításokhoz kapcsolódó kiadványokat általában csak a tárlat látogatói veszik kézbe, különösen a vidéki intézmények esetében - mutattak rá a szervezők.

Mint írták, rengeteg olyan képzőművészeti kiadvány hever raktáron, amelyeknek talán a létezéséről sem tud a képzőművészet iránt érdeklődő olvasó.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal egy időben megrendezendő vásárra ellátogatók a ritkaságok és hiánycikknek számító művészeti könyvek mellett az aktuális és friss kiadványokat is kézbe vehetik, illetve megvásárolhatják a Nagymező utcai intézményben felállítandó standoknál - olvasható a közlésben.

A hagyományteremtő szándékkal, idén második alkalommal megszervezett vásáron az előzetes jelentkezések alapján ott lesz többek között a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, a Győri Városi Művészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Budapesti Teleki Téka, a Corvina Kiadó, a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, az Iparművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a MODEM, az Enigma, az Art-magazin, a Műértő, az Új Művészet és a Praesens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását