2024. május 2. - Zsigmond

Magasító plasztikai műtét Spanyolországban

Luis De La Cruz, egy madridi magánklinika plasztikai sebésze megtalálta a módszert arra, hogyan lehet magasabb termetűvé varázsolni az embereket: szilikonprotézist ültet be a fejbőr és a koponyacsont közé. Minden azzal kezdődött, hogy egy lány légiutas-kí
2008. április 13. vasárnap 14:35 - Hírextra
Felkereste az orvost, aki elmagyarázta neki, hogy ő ezen nem tud segíteni, magasságot nem lehet úgy növelni, mint ajkat vagy mellet. Aztán mégis elkezdett gondolkodni és kitalálta, hogy próbálkozhatna olyan megoldással, amelyeket már 27 éve alkalmaz az arc hibáinak eltüntetéséhez, azaz, szilikonbeültetéssel. A lány hajlandó volt alávetni magát a kísérletnek, amely sikerült. Azóta további 18 hölgy követte a példáját és lett minimum 3, maximum 5 cm-rel magasabb. A sebész rövid időn belül az utolsó reménysége lett mindazoknak, akik alacsony termetük miatt nem lehettek eddig katonák, rendőrök vagy tűzoltók, vagy azoknak, akik egyszerűen csak magasabbak akartak lenni.
A beavatkozás egyszerű, gyors és csaknem fájdalommentes - magyarázta a sebész a Corriere della Sera című olasz napilapnak. Egy csontkeménységű szilikonpárnát rak be a koponyacsont és a fejbőr közé egy 5 cm-es bevágáson keresztül. A páciens megússza helyi érzéstelenítéssel és egy éjszakai klinikai tartózkodással. Három nap múlva már hajat is moshat, legfeljebb a bőre húzódik még egy ideig. A sebhely később alig érezhető és el is tűnik a haj alatt.

Ugyanakkor nem minden koponya alkalmas erre a műtétre. Nem ajánlott annak, akinek hosszúkás feje van, mert ez a magasítással természetellenes formájúvá válna. A probléma azonban a lakosságnak csak a 10 százalékát érinti a sebész szerint. Viszont előnyösen változik meg a széles koponya, viselője "elegáns tojásfejűvé" alakul.

A műtét mindössze 5 ezer euróba kerül, ami az egyéb plasztikai műtétekkel összehasonlítva nem is tűnik olyan borzasztóan nagy összegnek. A plasztikai műtétek terén amúgy Spanyolország az első helyen áll Európában. Évente 400 ezren végeztetnek el magukon ilyen-olyan okokból "átalakítást".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását