2024. április 16. - Csongor

Augusztusi karácsony

Már augusztus elején beköszönt a karácsony Londonban az egyik legpatinásabb áruházlánc, a Selfridges jóvoltából: a cég Oxford Street-i boltja ugyanis két hét múlva kirakja polcaira karácsonyi portékáit.
2010. július 18. vasárnap 19:27 - HírExtra
A BBC vasárnapi beszámolója szerint a legnagyobb londoni Selfridges-áruházban augusztus 2-ától - vagyis 145 nappal karácsony előtt - már megvásárolható lesz a cég karácsonyfadísz-kollekciója, a karácsonyi lámpafüzérekkel és egyéb ünnepi kellékekkel együtt, sőt akár cserépben nevelt karácsonyfát is vehet az előrelátó vásárló.

A Selfridges már tavaly is korai karácsonykezdetet tartott, de akkor még megvárta augusztus második hetét; az idei nyitány minden eddiginél korábbi az áruházlánc történetében.

A statisztikák mindazonáltal igazolják a döntést: a Selfridges a tavalyi árusítás megkezdése utáni első héten ezer készletet adott el karácsonyfára aggatható díszgömbökből.

Az utóbbi években mind feltűnőbb irányzat a brit üzletekben a nagy ünnepekhez kötődő termékek egyre koraibb megjelenése. Az idén a legnagyobb brit szupermarket-hálózat, a Tesco került a lapok első oldalaira azzal, hogy egyik manchesteri boltjában már január első munkanapján, alig egy héttel karácsony után ízlésesen csomagolt húsvéti csokitojásokkal várta vevőit.

A cég szóvivője annak idején a "vásárlói igényekkel" magyarázta, hogy az üzletben már karácsony utóján megjelentek a húsvéti tojások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását