2024. április 27. - Zita

A tűz ellenére is lesz TehénParádé

A TehénParádé néven ismert köztéri kiállítás budafoki raktárépületében pusztított hajnali tűzvész ellenére megtartják idén is a népszerű rendezvénysorozatot- adták hírül csütörtökön a kiállítás szervezői.
2008. április 11. péntek 07:46 - Hírextra

A raktárban tárolt és a tűzben elpusztult tehénszobrok a 2006-os és 2007-es kiállítás különleges alkotásai voltak, amelyek a szervezők elképzelései szerint az idei eseményen is helyet kaptak volna.

A TehénParádét szervező Spaark Szponzorációs Tanácsadó Kft. tájékoztatása szerint a tűz áldozata lett többek között a 2006-os kiállítás kedvence, Dobos Andrea és Kóczián Veronika Rubiktehene, valamint Kiss Gergely Mozgássérült tehene, a 2007-es év alkotásai közül pedig Oszvald Tamás Braille-írással készített Érintettség című műve és Kozicz Szabolcs Ezt a cirkuszt nagyon unom elnevezésű munkája.

Összesen 14 alkotás és két idei prototípus semmisült meg, a kár több milliós nagyságrendű. Az esetet a tűzoltóság és a rendőrség vizsgálja.

A szerencsétlen incidens ellenére a kiállítás szervezői folytatják az előkészületeket a harmadik magyarországi TehénParádéra, amelyre már most több mint 300 pályázat érkezett be. A népszerű köztéri kiállítás idei útvonalterve még nem ismert, a szervezők jelenleg több vidéki város vezetésével, illetve szponzorokkal egyeztetnek.

A tűzeset miatt elképzelhető, hogy a kiállítás a tervezetthez képest pár héttel később kezdődik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását