2024. május 2. - Zsigmond

A Niagara titka

A legenda szerint minden egy öngyilkos lánnyal kezdődött, akit a mennydörgés mentett meg a haláltól.
2008. április 11. péntek 06:56 - Hírextra
Egy gyönyörű fiatal lány elvesztette férjét és vele együtt a reményt is, hogy bánatából valaha is ki tud lábalni. Egy nap kenujába ült, haláldalt dudorászott magában, és kievezett az áramlattal. Hamarosan hatalmas hullámok keletkeztek, amik egyenesen a zuhatag felé sodorták a kenut. Amint a vízeséshez ért, zuhanás közben Heno, a mennydörgés istene – aki a zuhatagban élt – lágyan karjaiba fogta, és otthonába vitte a hajadont.

Heno és fiai megvigasztalták a szomorú lányt, aki úgy tervezte, velük marad, míg a szíve be nem gyógyul. A fiatalabbik fiú egyszer csak bevallotta, hogy szerelmes belé. Hamarosan össze is házasodtak, a mennydörgés istenének legnagyobb örömére. A párnak kisbabája is született, aki folyton a nagyapját követte mindenhová, tanulta, mit jelent istennek lenni.

Az idillt a lány törte meg, kinek egyetlen vágya volt, hadd lássa még egyszer az embereket. A lehetőség váratlan módon jött. Egy nagy kígyó siklott le az erős folyón, és megmérgezte az emberek vizét. Mind megbetegedtek, majd belehaltak. A kígyó hamarosan vissza akart térni, hogy a holtakat megegye, de az emberek rejtélyes módon eltűntek.

Heno mindent elmondott a lánynak, akinek egy órája volt visszatérni, és figyelmeztetni az embereket a veszélyre. Isteni segítséggel kelt át a habokon, és tért vissza embertársaihoz, hogy elmondja, a kígyó újra eljön. A tanácsa az volt, hogy költözzenek el egy magasabban fekvő helyre, amíg tart a veszély. Az emberek hallgattak rá.

Heno aztán visszatért a lányért, és elvitte férjéhez, új otthonába. Néhány nap múlva a kígyó visszatért a faluba, és kereste a testeket. Mikor nem találta őket sehol, dühösen sziszegve visszasiklott a folyóba, és kutatni kezdett utánuk. Heno azonban meghallotta a kígyó közeledtét, és a vízből kiemelkedve, egy villámcsapással megölte a teremtményt.

A hatalmas test a vízen lebegett és eltorlaszolta a zuhatagot. Óriási örvény keletkezett ettől, ami a mennydörgés istenének otthona felé közeledett. Heno megpróbálta a tömérdeknyi vizet visszaszorítani, de az erősebbnek bizonyult. Már előre tudta az otthonának vége, így a lányra és fiaira ráparancsolt, hogy meneküljenek.

A fiatalabbik fiú megragadta feleségét és gyerekét, és Henót követve az égbe emelkedtek. Innen figyelik az embereket, Heno pedig a felhőkben dörög, ahogy azelőtt a zuhatagban tette. A mai napig ő visszhangzik a Niagara-vízesés mennydörgő vizében.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását