2024. április 19. - Emma

Tabajdi üdvözli Tőkést

Tabajdi Csaba üdvözli Tőkés László európai parlamenti frakciótagságát a Zöldek/Európai Szabad Szövetségben. "Nem a nézetkülönbségek a meghatározóak, hanem a közös cél szolgálata" - mondta az MSZP-s EP-képviselő.
2008. április 9. szerda 20:40 - Hírextra
Tabajdi levélben gratulált Tőkés Lászlónak az Európai Szabad Szövetség frakciótagságának elnyeréséért, egyben sajnálkozását fejezte ki, hogy a romániai magyar képviselőt az Európai Néppárt méltatlan módon várakoztatta hosszú időn keresztül. Tőkés László végre elfoglalhatja méltó helyét az Európai Parlamentben - hangsúlyozta a magyar szocialista delegációvezető.

Tabajdi Csaba levelében hangsúlyozta, hogy továbbra is nyitott a konstruktív együttműködésre Tőkés Lászlóval minden, a magyarság egészét érintő ügyben. Külön öröm, hogy Tőkés László ahhoz a hattagú Európai Szabad Szövetséghez csatlakozott, amely az Európai Szocialista Frakció mellett az európai kisebbségvédelem legaktívabb szorgalmazója és támogatója az Európai Parlamentben. A Szövetség tagjai baszkföldi, skóciai, walesi, lettországi orosz kisebbségi EP képviselők, akik a Tabajdi Csaba által vezetett Nemzeti Kisebbségügyi Intergroup keretében eddig is kiválóan működtek együtt az európai kisebbségek védelmében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását