2024. május 2. - Zsigmond

Befejezték a túlélők kutatását Haitin

A port-au-prince-i kormány utasítása alapján a haiti fővárosban befejezték a földrengés esetleges túlélői utáni kutatást - jelentette be szombaton Genfben az ENSZ egyik szóvivője. A katasztrófa január 12-i napja óta legalább 132 embert mentettek ki a romok alól. A halálos áldozatok száma meghaladta a 110 ezret - közölte pénteken a karibi ország belügyminisztériuma.
2010. január 23. szombat 12:29 - HírExtra
Még pénteken is találtak két túlélőt, egy 84 éves asszonyt és egy 22 éves férfit. Az orvosok szerint az asszony - akit először jóval fiatalabbnak gondoltak - nagyon rossz állapotban volt, amikor rábukkantak, kevés a remény arra, hogy életben marad.

Egyhetes bevetés után 31 német speciális mentő a Dominikai Köztársaságból induló egyik menetrendszerinti járattal szombaton már hazaérkezett Németországba. A frankfurti repülőtéten a láthatóan kimerült mentőket tapssal köszöntötték a családtagok és a kollégák. Különlegesen kiképzett kutyákkal és különleges felszerelésekkel kutattak túlélők után a romok között.

Az Egyesült Államok és az ENSZ megegyezett abban, hogy a Haitin zajló segélyezési tevékenység összehangolásában a világszervezetre hárul az irányító szerep.

Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet pénteken elmondta, hogy a két fél erről egy dokumentumot fogadott el, amely meghatározza az elkövetkezendő napok, hónapok együttműködésének szervezeti kereteit.

Az elmúlt napokban a karibi országba vezényelt amerikai katonák parancsnokai és az ENSZ illetékesei között súrlódások keletkeztek a segélyek szétosztásának megszervezésekor. A feladatok egyértelmű felosztásának a hiánya ezért olykor hátráltatta azt, hogy a segélyszállítmányok minél szervezettebben és mielőbb eljussanak a rászorultakhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását