2024. április 28. - Valéria

Politikai megrendelésre dolgozik a rektori konferencia a HÖOK szerint

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint "politikai megrendelésre dolgozik" a rektori konferencia - Miskolczi Norbert elnök ezt a kormányfő előző napi, tandíjról tett sajtónyilatkozata kapcsán mondta az MTI-nek szerdán.
2008. április 9. szerda 18:24 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc egy kereskedelmi televíziónak nyilatkozva azt mondta: a rektori konferenciával olyan javaslaton dolgoznak, amely szerint az első évben mindenki az államilag finanszírozott keretben kerülne be a felsőoktatásba, de a második évtől csak 50-60 ezer diák maradhatna ebben a keretben. A rendszer minden évben biztosítaná az átjárást az állami és az önköltséges képzés között - tette hozzá.

Miskolczi Norbert azt mondta: eddig úgy gondolták, hogy a rektori konferencia független, önálló szervezet, s a konferencia eddig tagadta, hogy javaslatát a kormánnyal közösen dolgozza ki. A kormányfő azonban most "elszólta magát" - közölte.

A konstrukcióról úgy vélekedett: "könnyen lehet azt mondani, hogy ez tandíj, csak más köntösbe bújtatva". A népszavazás ugyanakkor egyértelművé tette a kormány számára, hogy Magyarország nem akar tandíjat.

Kitért arra, hogy a HÖOK eddig még nem látott ezzel kapcsolatban semmilyen javaslatot, várják a konferencia elképzeléseit.

Miskolczi Norbert megjegyezte: minden héten nem kellene "reformot kitalálni", legalább egy egyetemi képzési időtartamot, öt évet meg kellene várni, hogy látni lehessen az eredményeket, következményeket. Nem kellene sietni - tette hozzá.

Az MTI információi szerint a rektori konferencia április 22-én tárgyalja a tandíjról szóló javaslatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását