2024. május 13. - Szervác, Imola

Ma lesz a választás

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a főváros XI. kerületében, Gellérthegy és Szentimreváros térségében, ahol két héttel korábban az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt az első forduló.
2008. február 10. vasárnap 09:27 - Hírextra

A főváros 15-ös választókerületében 6 és 19 óra között mintegy 32 ezren járulhatnak az urnákhoz, hogy a négy jelölt egyikére szavazzanak.

A szombat 0 órakor kezdődött kampánycsend a szavazókörök bezárásáig, este hét óráig tart, és érvényes valamennyi helyi és országos terjesztésű, írott vagy elektronikus médiumra.

A második forduló száz százalékos eredményére legalább keddig várni kell, miután az egyetlen, külföldön leadandó szavazat miatt az egyik szavazókörben nem összesíthetik az ott összegyült voksokat. A berlini külképviseleten leadott szavazatot kedden vagy szerdán "keverik be a többi közé", és csak ezt követően állapítják meg a választás száz százalékos eredményét.

A mai választáson az érvényességi küszöb már csak 25 százalék; ha ezt nem érné el a választói részvétel, akkor új időközi választást írnak ki.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását