2024. április 28. - Valéria

LMP: felelőtlenség az egykulcsos adó bevezetése

Az LMP szerint felelőtlenség a kormány által felvetett egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.
2010. szeptember 28. kedd 16:20 - HírExtra
Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője annak a véleményének adott hangot, hogy az egykulcsos adó súlyos, több száz milliárd forintos lyukat ütne a költségvetés bevételi oldalán, és a kormány még nem jelentette be, hogy milyen forrásokból pótolná a kiesést.

Az egykulcsos adó ráadásul tovább fokozná az alsóbb és felsőbb társadalmi osztályok közötti ellentéteket - tette hozzá.

Scheiring Gábor a kormányfő szeptemberi, kötcsei beszédére utalva úgy fogalmazott, hogy a kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor ezermilliárdos nagyságrendű megszorításokról beszélt. Véleménye szerint a kabinet eddigi gazdaságpolitikai preferenciáiból az derült ki, hogy ezt az összeget nem elsősorban a munkáltatóktól, hanem a munkavállalóktól kívánják beszedni.

A kormány pénzt venne ki az oktatásból, az egészségügyből és a jóléti ellátásokból - mondta a politikus -, hozzátéve, így viszont kivitelezhetetlenné válna az alsóbb társadalmi rétegek integrációja.
Egyúttal felszólította a kormányt, hogy hagyjon fel az egymásnak ellentmondó lépésekkel, és beszéljen világosan a gazdaságpolitikai terveiről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását