2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mégsem lesz vonalbezárás

Mégsem állítja le a közlekedést a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Szentes–Kiskunfélegyháza vonalon, és haladékot kapott az Újszeged–Mezőhegyes közötti vasúti közlekedés is - írta keddi számában a Délmagyarország című napilap.
2007. november 20. kedd 12:19 - Hírextra

Ezt Csongrád megyei szocialista képviselők és polgármesterek jelentették be hétfőn, miután újra tárgyaltak a minisztérium vezetőivel. A GKM egyelőre nem erősítette meg a hírt, a csongrádi ellenzék pedig kedden este megtartja tervezett tüntetését a vonalért.

Az Újszeged–Mezőhegyes vonal ügyében sikerült kompromisszumot kötni a minisztériummal - mondta el a lapnak Buzás Péter, makói polgármester. Nem zárják le a vonalat, viszont meghirdetik üzemeltetésre, és a tárca tovább tárgyal az érintett önkormányzatokkal a jövőről - tette hozzá.

A Kiskunfélegyháza-Szentes-Orosháza vonallal kapcsolatban Szirbik Imre, Szentes polgármestere elmondta: akkor lesz nyugodt, ha december 9-én is végiggördül a vasútállomáson a járat. Ezt követően viszont alaposan át kell gondolni a regionális működtetés lehetőségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását