2024. április 29. - Péter

Árverés a hajléktalanokért

A gyermekkel élő hajléktalan családokat kívánja támogatni a vasárnap megrendezett jótékonysági árverés bevételéből a Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány.
2008. október 19. vasárnap 15:16 - Hírextra
A budapesti Centrális Galériában tartott aukción nettó 2,5 millió forint folyt be és a tételek mintegy 60 százaléka kelt el.

"Annak örülök, hogy láttam visszatérő arcokat, de sok új adakozót is felfedeztem. Abban bíztam, hogy az elmúlt évi kimagasló bevételt el fogjuk érni, az megközelítette a 3 millió forintot. Most egy kicsit a világ meg van illetődve, mindenki vár és próbál szokni a helyzethez, de annál nagyobb dolog, hogy eljöttek vasárnap és próbáltak segíteni" - mondta az MTI-nek Vásárhelyi István, az alapítvány kuratóriumának elnöke.


Az árverésen Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke is részt vett.
Összesen 152 tétel került kalapács alá. A festmények, grafikák és kisplasztikák többségét maguk az alkotók ajánlották fel. A tételek között szerepelt egyebek között Bán Mariann, Berencsi Attila, ef. Zámbó István, Eszik Alajos, Gross Arnold, Fenyvesi Márta, Haász István, Havadtőy Sámuel, Pauer Gyula és Vojnich Erzsébet alkotása is. Az árverést Marsó Diana, az Arte Galéria tulajdonosa vezette.

A Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány 12 éve hirdeti meg jótékonysági árverését, amelynek idei bevételéből főként a gyermekkel élő hajléktalan családokat akarja támogatni. Nem csak fedelet keresni segít, hanem egy Családcentrum létrehozásával - az Együtt a család elnevezésű program keretében - ideiglenes állami gondoskodásba vett gyermekek és szüleik találkozóhelyét szeretné létrehozni, ahol szociális szakemberek, jogászok, pszichológusok és esetenként fodrász, kozmetikus biztosításával próbálja megkönnyíteni a visszailleszkedést.

A Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány 1995-ben jött létre. Tevékenysége egyre inkább a hajléktalanság közelségébe sodródott vagy frissen fedél nélkülivé vált családok, illetve a beteg hajléktalanok segítésére irányul.

Az utcai gondozás mellett az alapítvány önkéntesei látogatják és csomagokkal segítik a kórházba került, magukra maradt hajléktalanokat. Vitás ügyeik intézéséhez jogi segítséget nyújtanak, fedélhez jutásukat pedig albérletszerző programokkal és lakáspályázatokkal igyekeznek megkönnyíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását