2024. április 19. - Emma

Aranylemez lett az "Olyan mint te"

"A popvilágban is van olyan mondanivaló, ami képvisel valamit, amelynek el kell jutnia az emberekhez. Nem kell egy előadót egy műfajra beskatulyázni" - hangsúlyozta Szekeres Adrien. Az énekesnő az MTI-nek nyilatkozott, miután átvette az aranylemezt Olyan
2008. április 9. szerda 06:46 - Hírextra

Az aranylemezt Joós István, az M-ton kiadó ügyvezető igazgatója adta át. Szekeres Adrien és férje, Kiss Gábor megosztotta a díjat azokkal, akik segítették az énekesnőt pályáján. Az énekesnő az eseményen több dalt előadott, köztük a Játssz még-et (Presser Gábor-Sztevanovity Dusán szerzeményét) és legújabb dalát, a Piszkos táncot.

Szekeres Adrien olyan popénekesnőnek tartja magát, akire különböző műfajok hatottak. Jazzt és rockot is énekelt, nem mondhatja, hogy popzenén nevelkedett volna.

"Nagyon örülök annak, hogy kalandosan indult a zenei pályám 1994-ben. Máig keresem a helyem" - jelentette ki. A Hot Jazz Banddel, majd a Tax Free együttessel kezdett, első lemeze az Unisex együttessel 1997-ben jelent meg, első szólóalbumát 2001-ben adták ki. "A +Futok a szívem után+ cím az Unisexből való menekülésre is utalt" - emlékezett.

Kiss Gábort az Unisex-korszakban ismerte meg. "Tíz éve a párom, házi szerzőm. Változásaimat, érzelmi állapotomat ki tudja fejezni zenében" - tette hozzá. Nyitott mindenre, dolgozik "külső" szerzőkkel, például Szabó Zével és Nagy Tiborral - vele különösen megtisztelő volt az együttműködés Cserháti Zsuzsa után. "Nagy örömmel énekeltem el a Kikötők című dalát, amelyet Kiss Gábor hangszerelt.

Olyan mint te című albumát nagy várakozás előzte meg. A címadó dal egy éve került a rádiókhoz, a lemez október 24-én jelent meg - egész nyáron ostromolták érte. Ennek köszönhetően hetek alatt lett aranylemez. "Fontos, hogy egy albumnak legyen mondanivalója, amellyel azonosulni tudnak az emberek" - fogalmazott.

"A novemberi Aréna-koncertemen Zorán gratulált a dalokhoz, dicsérte hangomat. Gratulált a Játssz még című dalhoz is. Egyébként ritkán nyúlok más dalaihoz" - jelentette ki. Egyik fellépésén Somló Tamás azzal örvendeztette meg, hogy ő a második énekesnő, akinek megvette a lemezét. "A koncerteken mérhetem le, mennyire működőképesek dalaim. Ott nem lehet egy dalra építeni. A BS-ben négyezer ember előtt énekeltem. Közönségem minden szempontból vegyes".

Az Olyan mint te két dalát, a Kikötőket és a Játssz még-et élőben vették fel a Thália Színházban. Szekeres Adrien koncert-DVD-re készül. Meg kell előlegezni a költségeket, s nem lehet számítni arra, hogy valaha megtérül a befektetés - mondta el nem kifejezetten panaszként.

Arról is beszélt, hogy már kinőtte a családi vállalkozás kereteit, de nincs körülötte egy nagy stáb, ami elvégezhetne minden egyes munkafázist. Vannak segítői, de nehéz mindennel időre elkészülni. "Szerencse is kell hozzá" - hangsúlyozta.

Koncertjei után sokan jelezték: szívesen táncolnának is a buliján. Júniusra tervezett koncertjén nem lesznek ülőhelyek, és akkor lehet majd táncolni - ígérte. Ez új száma, a Piszkos tánc miatt is aktuális. "A rádiók már játsszák, a koncerteken nagy sikere van" - mondta Szekeres Adrien az MTI-nek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását