2024. április 20. - Tivadar

Nálunk koncertezik a brit listavezető

James Blunt, a listavezető lemezekkel és számos díjjal büszkélkedő, sokoldalú brit popénekes október 25-én a Papp László Budapest Sportaréna koncertvendége lesz.
2008. március 19. szerda 14:47 - Hírextra

A hírt az esemény szervezője és házigazdája, a Live Nation Hungary közölte az MTI-vel.
A 34 éves sztár viszonylag későn, de rendkívül gyorsan lett világsztár. Sikerei ellenére megmaradt póz nélküli embernek.

James Hillier Blount hároméves korától furulyázni, ötévesen hegedülni, hétévesen pedig zongorázni tanult. Első gitárját 14 éves korában kapta, akkor kezdett dalokat kezdett írni.
A Bristoli Egyetemre járt, diplomamunkájának címe "Az imázs árucikké válása - Popikon létrehozása".
Tanulmányai után a katonai pályát választotta, 1997-től tiszti rangban szolgált, 1999-ben 6 hónapig páncélos felderítő volt a NATO békefenntartó egységénél Koszovóban. Ott írta No Bravery című dalát.
Leszerelése után az EMI Publishinghez szerződött énekes-dalszerzőként. Linda Perry - Christina Aguilera, Pink és Courtney Love producere - felfigyelt rá.

Bemutatkozó albuma, a Back To Bedlam 2004 októberében jelent meg és a harmadik maxiként kiadott You're Beautiful jelentette az áttörést. Tíz hétig vezette az angol slágerlistát, további 18 országban, köztük az Egyesült Államokban volt listavezető. Tizenegy millió példányban kelt el az albuma, számos díjat kapott érte. Több, mint 300 koncertet adott a világ minden részén.

Második korongja, az All The Lost Souls tavaly ősszel jelent meg. A lemez megjelenése után James Blunt újra színpadra áll, mint vallja: "A turnézás a legnagyobb mulatság, amiben csak része lehet valakinek".

James Blunt az utóbbi években többek között begyűjtötte az MTV Europe Music, az MTV Video Music, a Q, a Brit, a World Music és az Echo díjakat. A koncertre március 20-tól lehet jegyet vásárolni a Ticketpro országos hálózatában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását