2024. május 2. - Zsigmond

Megrágják az egészségügyi törvényt a szocik

Az MSZP kedden hivatalos frakcióülésen hoz döntést arról, hogyan módosítsa az egészségbiztosítási törvényt, amelynek végleges tartalmát társadalmi vita után határoznák meg - tudta meg az MTI a frakcióvezetéshez közeli forrásból hétfőn.
2008. április 8. kedd 07:11 - Hírextra
A képviselőcsoportnak a menetrendről kell döntenie, vagyis arról, hogy mit csinál az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvénnyel: az elfogadott jogszabályt módosítja, vagy egy teljesen új törvényt nyújt be, amellyel hatályon kívül helyezi a régit.

A távirati iroda korábban úgy értesült, hogy az MSZP várhatóan április 28-ával, az SZDSZ koalícióról döntő küldöttgyűlése után egy nappal kezdeményezi a pénztártörvény egyes végrehajtási rendeleteinek felfüggesztését.

Az MTI információi szerint a jogszabály tartalma tekintetében sem egységes a frakció.
A regionális alapon szerveződő, százszázalékos állami tulajdonú pénztárrendszert csak az egyik lehetséges megoldásnak tartják, ugyanis olyan törvényt akarnak benyújtani, amelyet elfogad a parlament.

A többi parlamenti párt ugyanis már korábban jelezte, hogy nem tartja elfogadhatónak ezt a megoldást.

A Fidesz az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény visszavonását szorgalmazza, a szabad demokraták nem módosítanák a jelenlegi törvényt. Az MDF szerint egy biztosító is el tudná látni a feladatot, jóval hatékonyabban, mint a mostani. A KDNP szintén közölte, hogy nem támogatja a javaslatot.

A határidő azért is sürgeti a szocialistákat, mert a hét végéig kell eldönteniük a civil szervezeteknek, hogy benyújtják-e az összegyűlt aláírásokat az Albert házaspár kérdéséhez. A népszavazáson felteendő kérdés - amelyet az Országos Választási Bizottság hitelesített, majd az Alkotmánybíróság jóváhagyott - úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több-biztosítós egészségbiztosítást?".

A jogszabály tartalmát széles társadalmi vitában határozná meg az MSZP.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását