2024. május 17. - Paszkál

Feladja a Fidesz?

Egyre valószínűbb, hogy a Fidesz veszni hagyja a népszavazásra feltett második három kérdését, hogy a vizit-, a napi- és a tandíj ügyében biztosra mehessen - írta keddi számában a Népszava.
2007. szeptember 25. kedd 09:09 - Hírextra

Az ok, hogy a mai napon nem dönt az Alkotmánybíróság (Ab) a vizit-, a napi- és a tandíjról szóló népszavazási kérdésekről. De nemcsak ez okozhat csúszást a Fidesznek: az aláírásgyűjtés ezekben és a másik három kérdésben nem kezdődhet egyszerre. Így egyre reálisabb felvetés, hogy a Fidesz veszni hagyja a nyelvész ellenkérdéseivel is nehezített második hármat, hogy az alapkérdésekkel biztosra mehessen - olvasható a lapban.

Az Ab szóvivője egyértelművé tette: nincs változás az eddigi menetrendben. Sereg András a lapnak elmondta, a három kezdeményezés ügyében az Országos Választási Bizottság által hozott határozatok szerepelnek ugyan az Ab mai teljes ülésének napirendjén, de döntés nem várható. A jövő héten nem lesz ülés, így a tervek szerint még október 8-án, illetve utána is tárgyalja a testület ezeket az ügyeket, több más népszavazási kezdeményezéssel együtt. Október közepe táján, vagy második felében várható a határozat, amint azt korábban is jelezték - írta a Népszava.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását