2024. április 30. - Katalin, Kitti

Külföldi szakemberek a Katonában

A Katona József Színház április 24. és 28. között rendezi meg idei bemutatóhetét, amelyen mintegy húsz külföldi színházi szakember, újságíró tekintheti meg új és sikeres darabjaikat - közölte Wéber Edina, a teátrum sajtóreferense az MTI-vel kedden.
2008. április 8. kedd 14:33 - Hírextra
Elmondta, hogy az idén egyebek mellett görög, olasz, svéd, szerb, holland, cseh, belga és ausztrál színházi szakemberek érkeznek a már hagyományosnak számító bemutatóhétre.

Az öt nap alatt a Katona József Színház társulata az Ivanovék karácsonya, a Karnevál utolsó éjszakája, a Trakhiszi nők, az Ivanov és a Macbeth című produkcióit mutatja be a külföldi vendégeknek.

Wéber Edina beszámolója szerint a korábbi években tartott bemutatóhetek eredményeként hívták meg a teátrum társulatát például az Ivanov című előadással torinói, a Médeával pedig izraeli vendégjátékra.

A sajtóreferens kiemelte, hogy a bemutatóhét mellett a Katona József Színházban két hosszú hétvégét is rendeznek, amelyre kedvezményes áron válthatnak bérleteket az érdeklődők.

Wéber Edina közlése szerint április 25. és 27. között az Ivanovék karácsonya, a Karnevál utolsó éjszakája, a Trakhiszi nők, az Ivanov és a Macbeth című előadásokat játsszák.

Május első hétvégéjén pedig ugyancsak három nap alatt a Playground, a Karnevál utolsó éjszakája, Az emberek veszedelmes közelségében és A talizmán című produkciók szerepelnek műsoron.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását