2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

36 ezren nézhetik Istvánt

Összesen 36 ezren láthatják majd Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperájának jubileumi produkcióját a keddi főpróbán és a szerdai-csütörtöki bemutató előadásokon - közölte Rosta Mária producer a mű ősbemutatójának 25. évfordulójár
2008. június 16. hétfő 17:17 - Hírextra
Rosta Mária és Szikora János, az előadás rendezője a próbával egybekötött sajtótájékoztatón méltatta a szereplők az utóbbi hetekben végzett kemény munkáját. Emlékeztettek arra, hogy a főszereplők kiválasztása óta napi 16 órát próbáltak.

A producer felidézte, hogy a szereplőválogatás egy évvel ezelőtt indult el, 1650 versenyzőből alakult ki a 22 fős társulat, és közülük került ki a nyolc főszereplő. A díszbemutatón - mint ismeretes - Istvánt Feke Pál, Koppányt Vadkerti Imre, Saroltot Éder Enikő, Gizellát Simon Boglárka, Rékát Herczeg Flóra, Laborcot Varga Lajos, Tordát Tóth Attila, a Táltosasszonyt Fejes Szandra énekli és játssza.

Rosta Mária hangsúlyozta: azzal, hogy a főszereplők mellett színpadra lép a két szerző, Szörényi Levente és Bródy János is, az 1983-as előadással egyenrangúnak ismerik el, hitelesítik a mostani produkciót.

Szikora János hangsúlyozta, hogy az egy hónapja tartó próbák során pozitív meglepetések érték a szereplőkkel kapcsolatban. Mint fogalmazott, mindannyian bizonyították: képesek a profi teljesítményre. A rendező hozzátette: arra törekedett, hogy a mű drámai, színházszerű, filmszerűen pergő, látványos legyen a színpadon.

Rosta Mária beszámolt arról, hogy a vidéki - köztük debreceni, szegedi és kaposvári - előadások mellett a jubileumi István, a királyt idén bemutatják a szlovákiai Komáromban is. Jövőre meghívást kapott a produkció Csíksomlyóra is, ám ehelyett Csíkszeredára viszik az előadást, mert úgy vélik, a 2003-as csíksomlyói bemutató hatalmas sikerét nem lehetne megismételni.

Kérdésre válaszolva megemlítette, hogy a további előadásokat vidéken már kettős szereposztásban játsszák, amelyen fontos szerep jut majd a szerepválogatókon kitűnően szerepelt társulati tagoknak, például Koroknai Árpádnak és Torma Emesének is.
Hozzátette, hogy a jubileumi előadás koreográfusa Zsuráfszki Zoltán, a díszleteket Csikós Attila tervezte, a zenei rendező Szörényi Szabolcs. Az előadást élő zene kíséri.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását