2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szült és ölt a német nő

"Rutinnal szült és ölt" a vád szerint a német Sabine H., akit az Odera menti Frankfurt bírósága ismételten 15 évi börtönbüntetésre ítélt. Ha az ítélet nem is, az eset kedden ismét megrázta Németországot, miután az összes napilap és a televízió vezető hely
2008. április 8. kedd 14:29 - Hírextra
Az ország egyik legszörnyűbb - ilyen jellegű - bűncselekményére 2005 júliusában derült fény. Az összesen 13 gyermekes Sabine H. szüleinek Frankfurt melletti kertjében ugyanis kilenc csecsemő elásott holttestének maradványaira bukkantak. A holttesteket műanyagzsákba rejtették, s virágcserepekben, illetve vödrökben ásták a föld alá.

Az anyát, Sabine H.-t első fokon 2006 júniusában ítélték 15 évi börtönre azzal a váddal, hogy - teljességgel magára hagyva őket - megölte kilenc gyermekét, akiket 1988 és 1998 között szült.

Az amúgy tanult fogorvos-asszisztens nem is cáfolta az ellen felhozott vádakat, a szövetségi bíróság azonban az ügy újbóli tárgyalását rendelte el, azt hangoztatva: az első tárgyaláson nem vették figyelembe Sabine H. túlzott alkoholizmusát, ami hatással lehetett beszámíthatóságára. Az anya ugyanis azzal a sajátos állítással védekezett: mind a kilenc esetben már a szülési fájdalmak kezdetekor az eszméletlenségig leitta magát, s csak akkor ébredt öntudatára, amikor a csecsemők holttestei már a cserépben vagy a vödörben voltak. Indítékként pedig azt hozta fel: a harmadik közös gyermek után elhatalmasodott rajta a félelem, hogy egy újabb terhesség után elveszítheti férjét.

A bíróság szerint Sabine H. épp ezért minden alkalommal ugyanazt az "eljárást" választottra. A teherbe esés után titokban szülte meg gyermekét, megvárta a csecsemő halálát, a holttestet elásta, s a tetthelyet gondosan kitakarította. Harmadik személy - így a korábbi férj és a kilenc meggyilkolt csecsemő apja - közreműködését a bíróság kizárta. Az exférj maga is azt állította, hogy egyetlen terhességet sem vett észre, s a gyermekek megszüléséről sem szerzett tudomást.
A frankfurti bíróság az ismételt tárgyalás során azt vizsgálta, vajon a vádlott szenvedett-e személyiségi zavarban, illetve az alkoholfüggőség befolyásolta-e cselekvőképességét.

A válasz pedig egyértelmű nem volt, s ezt követően született meg az ítélet megerősítése.
Szemtanúk szerint azonban Sabine H.-nál valami azonban mégsem lehetett rendben. Az újabb ítéletet ugyanis mosolyogva és megkönnyebbülten vette tudomásul, kezet rázott ügyvédjével, a szokásos német köszöntéssel, a "Tschüss"-szel búcsúzva el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását