2024. április 25. - Márk

Újabb spam áradat a naptárfunkción keresztül

Újfajta elektronikus levélszemétre figyelmeztett egy informatikai cég: meghívót kérnek a címzettől, aki a válasszal bekerül egy adatbázisba, és rövid időn belül spamek ezreit kaphatja meg.
2008. április 4. péntek 22:42 - Hírextra
Az új spam azért keltette fel a gyártók és a felhasználók figyelmét, mert egy eddig ismeretlen biztonsági rést használ ki a Google naptárfunkciójában - emelte ki a Computerlinks termékmenedzsere.

Orbán Marianna kifejtette: a nigériai spammerek által küldött kéretlen levél úgy jelenik meg, hogy a naptárban egy találkozó időpontot kér a címzettől, és ha erre rákattint, akkor jut be a rendszerbe a kártékony szoftver, avagy trójai program.

Sok különböző típusú levelet küldtek, és mindnek a tartalmából arra lehet következtetni, hogy információgyűjtésre használják ezt ki, amelynek során bankkártyaadatokat, levelezési címet, e-mail címet kérnek el - mondta a termékmenedzser. Hozzátette: ha erre bármilyen válasz érkezik, akkor ezáltal bekerülhetnek egy olyan adatbázisba, ami után többezres spamáradat kaphatnak.

Orbán Marianna hangsúlyozta: informatikai biztonsági szakértők szerint semmilyen levelet ne nyissunk meg, amelynek nem ismerjük a feladóját.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását