2024. május 16. - Mózes, Botond

Képeslapokon a város

Ujszászi Róbert és Lovas Erika közös könyvet írt Csongrád város képeslapjairól, az impozáns kötetben látható több mint kétszáz remekmű segítségével mutatják be a szerzők, hogy változott az elmúlt bő egy évszázad alatt a Tisza-parti város.
2008. január 21. hétfő 20:49 - Hírextra

A díszes kiadványban is közölt legrégebbi helyi képeslap 1899-ben készült és a mai városközpont főbb épületei láthatók rajta. A csongrádi képeslapok legkedveltebb témáját a Tisza, a fürdőzés, a hajózás és a Körös-torok jelenti, de gyakran szerepel a különböző lapokon a Nagyboldogasszony-templom, a gimnázium épülete és a Kossuth tér is.

Ujszászi Róbert, a Csongrád megyei múzeumi szervezet munkatársa elmondta, a gyűjtőmunka során több mint 350 helyi képeslapot sikerült felkutatniuk. A most megjelent kiadvány természetesen nem a teljesség igényével készült, sokkal inkább azzal a céllal, hogy a legszebb, legérdekesebb darabok bemutatásával felkeltsék a csongrádiak érdeklődését a település múltja iránt. Azon túl, hogy kiválogatott képeslapok szépek és a múltba kalauzolják el az olvasókat, egyszersmind értékes történeti források is - vallják a szerzők, akik úgy gondolják, munkájuk a könyv kiadásával még nem ért véget, folytatják a gyűjtést.

Lovas Erika és Ujszászi Róbert bízik benne, hogy a kötet megjelenése által sokak érdeklődése fordulhat a képeslapok felé, és ennek köszönhetően számos eddig padlásokon, pincékben, fiókok alján lappangó képeslap kerülhet elő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását