2024. április 25. - Márk

Tarlósnak elege van a presztizs-beruházásokból

Teljesen hibás Demszky Gábor főpolgármesternek az a városvezetési koncepciója, hogy álomszerű, megkérdőjelezhető hasznosságú presztízsberuházásokat erőltetnek, miközben folyamatosan szűkítik a városműködtetés forrásait - nyilatkozta Tarlós István, a Fides
2008. április 4. péntek 17:52 - Hírextra
Az ellenzéki politikus elmondta, hogy látszólag működik ugyan a város, "olykor látni tömegközlekedési eszközöket is", de a városi szolgáltatások egyértelműen hanyatlanak. A BKV paraméterkönyvének módosításánál pedig a városvezetés mellőzi a szakmai alapokat.

Megálmodtak ugyanis egy számot - mutatott rá Tarlós István -, azt, hogy hatmilliárd forintot meg kell spórolni. Miután azonban látták, hogy ez lehetetlen, előbb megfelezték, majd harmadolták az összeget. Eközben nem vették figyelembe, hogy mennyi utast vesztene a BKV, illetve ebből fakadóan mekkora bevételtől esne el. Figyelmen kívül hagyták a menetrendváltozással összefüggő költségeket is. Mindezt akkor, amikor a külső városrészeken este nyolc óra környékén már megszokottá válik a minimum félórás várakozás a BKV-járművekre - jegyezte meg.

Tarlós István hangsúlyozta, elfogadhatatlannak tartják a szerintük szakmailag megalapozatlan járatritkításokat, amelyekkel Budapesten az 1940-es évek végének színvonalára süllyedne a tömegközlekedés.

Emlékeztetett, eddig is voltak nagyon ritkán közlekedő járatok, főleg a külső kerületekben. Ezek vezetésétől megpróbált pénzt szerezni a főváros vezetése, annak ellenére, hogy a tömegközlekedés egyértelműen a fővárosi önkormányzat feladata. Ráadásul, miközben pénzt kérnek a kerületektől, érdemi egyeztetésekre nem hajlandó velük a városvezetés - fűzte hozzá.

Tarlós István rámutatott, hogy a fél éve közzétett városkoncepciójuknak megfelelően vissza kellene szorítani a presztízsberuházásokat és javítani kellene a város működésének feltételein - jegyezte meg. Annak a véleményének adott hangot, hogy a fejlesztéseknek is csak bizonyos határig örülnek az emberek. Ha ezek már a mindennapi életük, a város szolgáltatásainak rovására történnek, nem fogadják el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását