2024. május 9. - Gergely

Politikai provokáció az MVSZ ellen

A Zalaegerszegen történtek jól szemléltetik, miért nem szabad megengedni, hogy a pártok beavatkozzanak a civil szervezetek életébe. Ha ez bekövetkezik, menthetetlenül felüti a fejét a hazugság, a csalás, a provokáció – nyilatkozta az MTI érdeklődésé
2008. április 4. péntek 10:11 - Hírextra
Amint azt a Magyar Távirati Iroda, a Népszabadság és a Zalai Hírlap mai tudósítása jelzi, országos érdeklődésre tart számot az a hamis bejelentés, amelyet ma Zalaegerszegen, sajtótájékoztató keretében tett két zalai ál-’MVSZ tisztségviselő’, amely szerint feloszlatta volna magát az MVSZ Zala megyei szervezete.

A hamis bejelentő Hegedűs Ferenc, aki az MVSZ Zala megyei szervezete elnökének adta ki magát, valamint Paál István volt, aki úgy jelent meg, mint az MVSZ egykori Zala megyei szervezetének elnöke. Ezzel szemben az igazság az, hogy a két bejelentő egyike sem tagja a Magyarok Világszövetségének.

Paál Istvánt a Magyarok Világszövetsége öt hónappal ezelőtt zárta ki az MVSZ tagjai sorából, mert a volt zalai elnök egy elfogadhatatlan eljárást követően, megengedhetetlen hangnemű és MVSZ tisztségviselőhöz méltatlan stílusú levélben bírálta meg az MVSZ elnökét valamint teljes vezetőségét.

..Ennél pikánsabb Hegedüs Ferenc esete, akiről kiderült, hogy soha nem volt, és jelenleg sem tagja a Magyarok Világszövetségének.

Cui prodest? avagy Kinek érdeke? – kérdezheti a gyanútlan olvasó. A válasz egyszerű: annak, akinek Hegedűs Ferenc, az egész zalai provokáció kirobbantója a szolgálatában áll. Hegedüs Ferenc nem volt és nem tagja a Magyarok Világszövetségének, de tagja egy pártnak, az MDF-nek. Méghozzá nem is akármilyen tagja: az MDF zalaegerszegi irodavezetője! A szálak tovább vezetnek – mondta Patrubány Miklós.

A Népszabadság tudósítója ma megkérdezte Simon Dezsőt is, az MVSZ Zala megyei szervezetének alapítóját, aki tíz évig volt elnöke, két éve pedig tiszteletbeli elnöke a szervezetnek: Nem felel meg a valóságnak a provokátorok azon állítása, mely szerint az MVSZ Zala megyei szervezete feloszlatta volna magát – nyilatkozta Simon Dezső. Közgyűlést tartottunk, rendezvényt szerveztünk, aktívan részt vettünk az MVSZ múlt heti Küldöttgyűlésén, és május közepéig megtartjuk a tisztújító közgyűlést, természetesen csalók nélkül – mondta a tiszteletbeli elnök, akit az MVSZ Kárpát-medencei régióelnöke Paál István kizárása után bízott meg a zalai szervezet ügyeinek ideiglenes vitelével.

A zalai ügy politikai hátterének teljes "festményét" később hozzuk nyilvánosságra. A nagy médiaérdeklődés alighanem a politikum érintettségét bizonyítja, hiszen az MVSZ sajtótájékoztatóit a magyar média testületi távomaradással szokta sújtani.

Zalában az MVSZ él, és szolgálja nemzetünket – mondta Patrubány Miklós.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását