2024. április 16. - Csongor

Jubileumi filmfesztivál

Az 50-es évek hangulatát idéző filmek vetítésével és kiállítás-megnyitóval kezdődött meg a jubileumi fesztivál pénteken Zalaegerszegen, az 50 éves Ady Filmszínházban. Gaál Jánosné gazdasági és forgalmazási előadó az MTI-nek elmondta: 50 évvel ezelőtt, 195
2008. április 4. péntek 19:09 - Hírextra
Akkoriban naponta három előadást tartottak, vasárnap délelőtt fiataloknak szóló filmeket vetítettek. A jegyek egykor 40-50 fillérbe kerültek. Ma már 500 forint egy belépő, de az ünnepi héten 50 forintért válthatnak jegyet a nézők, és akik igazolni tudják, hogy betöltötték az 50. életévüket, ingyen nézhetik meg a filmeket.

Mint Gaál Jánosné felidézte, a 70-es években a western és kommersz film volt a sláger. Tíz évvel később a pincében és az emeleten klubmozit alakítottak ki: a nagyteremben sikerfilmeket, a két másik teremben pedig művészfilmeket vetítettek.

Évente átlagosan 15 ezren ülnek be az Ady moziba. Az előtér márvány járóburkolata ma is változatlan. A csaknem 700 nézőt befogadó nagyteremben az ülés ugyan még a régi, de a fél évszázad alatt a natúrfa székeket zöld, lila, majd bordó huzatúra cserélték - mondta a gazdasági és forgalmazási előadó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását