2024. április 27. - Zita

Gyurcsány az elnökkel találkozott

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a mai napon találkozott Hamid Karzai afgán elnökkel, aki a bukaresti NATO-csúcstalálkozót követően látogatott Budapestre.
2008. április 4. péntek 19:53 - Hírextra

A miniszterelnök és Hamid Karzai, afgán elnök a félórás munkamegbeszélés keretében értékelte a Szövetség afganisztáni szerepvállalásával kapcsolatos fejleményeket, illetve kiemelték az újjáépítési folyamat erősítése érdekében tett további tagállami vállalások fontosságát.

Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy hazánk újabb hozzájárulásokkal növeli jelenlétét Afganisztánban, illetve hangsúlyozta, hogy a magyar szerepvállalás sikerességéhez elengedhetetlen az afgán központi és helyi hatóságok támogatása és együttműködése. A magyar miniszterelnök a megbeszélés során szorgalmazta, hogy az afgán nemzeti hadsereg mielőbb kezdje meg egységeinek telepítését a hazánk által felügyelt Baglán tartományba. A miniszterelnök mindehhez Karzai elnök támogatását kérte.

Karzai elnök hangsúlyozta, hogy Afganisztán szívesen venné több külföldi, köztük magyar befektető részvételét az ország újjáépítésében, illetve örömmel vennék, ha több afgán diák tanulhatna Magyarországon.

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását