2024. június 17. - Laura, Alida

Semjén: Szeged hozza a mandátumot

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint Csongrád megyében és azon belül Szegedben megvan az a lendület, amely a Fidesz-KDNP-pártszövetség számára meghozza a még függőben levő mandátumokat.
2010. április 15. csütörtök 20:20 - HírExtra
Semjén Zsolt csütörtöki, szegedi sajtótájékoztatóján az országgyűlési választások első fordulóját értékelve elmondta: sem Magyarországon, sem Európában nem volt még hasonló támogatottságra precedens. Az már eldőlt, hogy az Fidesz-KDNP-pártszövetség kormányoz a jövőben, a kérdés csupán az, hogy elég elsöprő lesz-e a támogatottsága a jelentős változtatásokra.

A politikus kétharmados törvénymódosításokat ígért, amelytől szerinte a szocialisták azért félnek, mert a mentelmi jog felfüggesztése mellett kell felelniük, az országban kialakult helyzetért. Semjén Zsolt a Csongrád megyei helyzetet értékelve elmondta: nagyon szép teljesítmény az, amit a megyei képviselőjelöltek elértek. Az emberek egyértelműen megmutatták, hogy a Fidesz-KDNP-t támogatják, és a változást akarják. Már vannak, akik az első fordulóban győztek, de a többiek is toronymagasan vezetnek, még egy lendületet kell venni és be lehet hozni a hiányzó mandátumokat - mondta.

A KDNP-elnök szerint az országnak és Szegednek is fontos a pártszövetség mandátumszerzése. A városnak azért, mert egy erős kormánypárti vezetés mozgástere, a "dolgok természetéből adódóan", sokkal nagyobb. Az országnak pedig azért érdeke, hogy ezeket a mandátumokat behozza a Fidesz-KDNP, mert ha megvan a pártszövetség mögött az elsöprő erejű támogatás, akkor gyors és elsöprő erejű lépéseket lehet tenni - fejtette ki. Csongrád megyében a hétből, három választókörzetben lesz második forduló; az 1-es és 3-as körzetben Szegeden, és a 7-esben Makón.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását